Basic Free Diver

 

FREEDIVER

 

Het ontdekken van de onderwaterwereld is een prachtige  vrijetijdsbesteding geworden van velen. Door gebruik te maken van een duikuitrusting, past de sportduiker zichzelf aan de onderwater omgeving aan. Zijn ademapparatuur stelt hem in staat een lang en comfortabel verblijf onderwater mogelijk te maken. 

Freediving is iets anders. De freediver past ZICHZELF aan de nieuwe omgeving aan. Hij tracht één te worden met het water, door rust en complete ontspanning te zoeken. 

Het uiteindelijke doel van de freediver is op diepte lang, veilig en comfortabel te verblijven. Dit vereist een absolute controle van je geest over je lichaam. Ontspanningsoefeningen, ademhaling - en concentratietechnieken onontbeerlijk om de totale rust te kunnen vinden die onderwater noodzakelijk is. Na een uurtje bezig te zijn geweest is het alsof de freediver ontwaakt uit een diepe slaap. Het gevoel van totale ontspanning, terwijl je je weldegelijk hebt ingespannen.

Maar er  zijn meerdere disciplines :  bv  Statisch Freediven, waarbij je met je gezicht in het water zolang mogelijk je adem inhoudt. Of tijdens het Dynamisch Freediven, waarbij je een zo groot mogelijke afstand aflegt op een enkele ademhaling. Maar ook bij Constant Weight waarbij je de diepte opzoekt, na een goed voorbereide inademing.  De PADI Free Diver cursus is een unieke en bijzondere opleiding. In deze cursus maak je kennis met de basisbeginselen van het freediven en leer je de grondbeginselen van deze bijzondere sport. 

 

Hoe ziet de cursus er uit? Deze bestaat uit een theorie-gedeelte, 2 zwembadsessies en 2 buitenwatersessies. Om de freedive processen te begrijpen behandelen  we op de eerste les de theorie in voor fysiologie, fysica en ademhalingstechnieken. En aansluitend volgen in het zwembad 2 intensieve zwembadsessies met statisch en dynamisch freediven. En oefenen we klaartechnieken en reddingsvaardigheden. Op afspraak gaan we naar het buitenwater voor 2 sessies waarbij we de diepte opzoeken. En verder werken aan jouw stroomlijning en zwemtechnieken. Na deze cursus freedive je comfortabel naar een diepte tussen de 10 en 16 meter. 

Intussen kun je het materiaal van onze sponsor Mares uitproberen.

 

Start data eerste sessie : dat op aanvraag, waarschijnlijk begin april, einde maart

Prijzen, informatie en vrijblijvende info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Duur:

4 lessen

Kosten:

op aanvraag

Minimum leeftijd:

15

Aantal zwembadlessen:

2

Aantal buitenwaterduiken:

2

Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal, brevet en freedive uitrusting.

NOOT, nadien kun je de trainingen "onderhouden" onze lesgevers oefenen heel het jaar door verder. deze trainingen kun je na het behalen van je brevet meevlogen aan 5 euro per keer. Zwembad entree en verzekering inbegrepen. ecl. freedive materiaal

 

freedive opleidings agenda 

 

maand April en mei voor de PADI free diving brevetten !!
Ik stuur deze info eenmaal via mail ook met de nieuwe link op de website
Voor de duidelijkheid geef ik de groepen een naam
(zal een dame nemen ;-)

Level 1 groep An: An,Kristof, Bert, Laurens, Pol
Maandag 25 april 20.30 uur oef Dynamisch
Optionele trainingen :
Vrijdag 13 mei 20.30 uur oef statisch
Vrijdag 20 mei 20.30 uur oef dynamisch
Maandag 23 mei Transfo voor buitenwaterLevel 1 Groep Claudia: Laurence, Claudia ,Yannick
maandag 2 mei 20 uur oef statisch
maandag 9 mei 20.30 oef Dynamisch
Optionele trainingen :
Vrijdag 13 mei 20.30 uur oef statisch
Vrijdag 20 mei 20.30 uur oef dynamisch


Level 2 Groep Leen : Leen, Lynn, Jason, Ely
Optionele trainingen :(jullie level 2 start begin juni)
Maandag 25 april 20.30 uur Groep An oef Dynamisch
maandag 2 mei 20 uur Groep Claudia oef statisch
maandag 9 mei 20.30 groep Claudia oef Dynamisch
Vrijdag 13 mei 20.30 uur oef statisch
Vrijdag 20 mei 20.30 uur oef dynamisch


Tweede en derde datum voor buiten water volgt nog !!Copyright 2012 - Site by enetricity.